Soutěž „Pod lízátky“
Dne 18. dubna 2024 vyslala Střední škola gastronomická a technická v Žamberku dvě žákyně 2. ročníku oboru cukrář na 26. ročník mezinárodní soutěže Gastro Hradec Culinary Cup 2024. Tato prestižní soutěž, která probíhá v moderních prostorách všesportovní Malšovické arény v Hradci Králové, se těší velké účasti soutěžících i diváků.
Soutěžící se vydali podpořit i žáci gastronomických oborů, kteří tak měli možnost vidět vedle soutěží a hodnocení v různých kategoriích i prezentaci gastronomických výrobků a práci profesionálů z oboru.
Žákyně Kristina Boiko v kategorii cukrář/kadet se svým dortem ozdobeným modelovanými slunečnicemi získala 3. místo ve zlatém pásmu. Žákyně Daria Shevchuk v kategorii cukrář-junior se svými dvěma dorty na zadané téma také získala 3. místo, tentokrát ve stříbrném pásmu.
Gratulujeme!